Taiteilijat O järjesti kesällä 2011 kaupunkitaidetapahtuman. Tapahtuman toivottiin taidetapahtumia, joihin lapset/nuoret voisivat osallistua. Tässä sellainen.

Kaupunki, jonka näemme on syntynyt villin luonnon päälle. Ja vaikka ihminen on kuinka maisemaa puleerannut, on alkuperäinen luonto siellä jossakin asvaltin alla. Ja mikä parasta, alkuperäisessä on räjähtävää kasvunvoimaa, aina löytyy paikkoja, joissa alkuperäinen kurkistaa päivänvaloon: ruohotupsuja talonseinustalla, voikukkia rotuaarinraossa. Jotkut pitävät näitä harmillisina rikkaruohoina, minä ajattelen niitä kunnioitettavina alkuperäisasukkaina.

Teoksen ideana on konkreettisesti kiinnittää huomio luontoon kaupungissa. Idea pitää sisällään myös symbolisen tason. Joskus elämässä voi käydä niin, että unelmien päälle tulee raskasta mustaa laavaa (=asvaltti), mutta se ei tarkoita, että kaikki loppuisi, se tarkoittaa: täytyy löytää uusia reittejä valoon. Sillä elämä on  ja valo on.

Järjestin pajat Koralli perhetukikeskuksessa, jossa asuu väliaikaisesti huostaanotettuja lapsia. Toisen pajan järjestin Helsingin kaupungin leikkipuisto Brahessa Hakaniemessä.

Molemmat pajat olivat kesällä 2011.