Sain kutsun pitää näyttely Jyväskylän taidemuseossa vuonna 2014.

Näyttelyni sai nimekseen Mukavuusalue ja se koostui toiminnallisista teoksista Värioppia sekä Tupsunomia.

Mukavuusalueen ideana oli tarjota kävijöille tila, jossa voi vapaasti olla leikkisä, keskittyä kokeilemaan ja löytämään uutta. Tämä oli eräänlainen vastaveto ylitehokkaaseen aikakauteemme, jonka koen ulosmittaavaksi. Jos elämä täyttyy suorittamisesta, ei uuden oppiminen ja aikaansaannoksista nauttiminen ole mahdollista. Joten miten silloin voi kasvaa ja rakentua? Ajattelen, huolimatta yleisestä ajatuksesta mukavuusalueista laiskistavina, että ihmisen perusolemukseen kuuluu halu leikkiä ja oppia uutta. Ja jos näihin on mahdollisuus, ihminen on mukavuusalueellaan. Ja silloin ihminen  voi kukoistaa. Tulla raahtuksi jonkun toisen määrittämälle  ”pois mukavuusalueelta”-alueelle, saattaa pidemmän päälle etäännyttää ihmisen omasta tiestään.

Mukavuusalue-näyttelyssä pääsin toteuttamaan idean Tupsunomia-teokseni. Se esittää uuden tieteen/taiteen/filosofian alan: Tupsunomian. Todellinen tupsisti on ihminen, joka pystyy etsimään sitä mistä pitää ja uskaltaa keskittyä leikkiin, nautintoon ja iloon.

Teos sisältää erilaisia osioita, joilla voin osoittaa, että tämä tieteen/taiteen/filosofian ala on ollut olemassa jo pitkään. Osiot ovat Historiallisia tupsuja, Työvälineitä, Todellisten tupsistien muotokuvat sekä Meitsie-muotokuva kehys, jonka kanssa osallistujat saattoivat ottaa Todellinen tupsisti-kuvan itsestään. Lisäksi on osallistumaan kutsuvat kelluntatuolit sekä Kultainen seinä, johon installaation esilläolon aikana syntyi yhteisteos.

Teos on ollut esillä syksyllä 2014 Jyväskylän taidemuseossa.