Kontulan vanhustenkeskuksen maakerroksessa on nk. Hiljainen tila. Tila on tunnustukseton tila, jossa voidaan viettää hiljentymishetkiä, musiikkitilaisuuksia, siunauksia, juhlia jne.

Rakennuksen on suunnitellut Brunow & Maunulan toimisto. Tilan arkkitehteina ovat olleet Anna Brunow sekä Laura Mattila.
Tila on yleisväritykseltään valoisa ja rauhallinen. Sisustukseen on haettu luonnonvaikutelmia materiaaleilla ja mm. pisaranmuotoisilla valaisimilla. Tilan kalustuksessa on varauduttu mahdollisiin eri uskontokuntien tilaisuuksiin.

Taivasmaisemia-teos muodostuu tilan takaseinällä olevasta alttarimaalauksesta sekä kolmen maalauksen sarjasta, jotka ovat Hiljaisen tilan eteisaulassa.

Kuva-aiheina kaikissa maalauksissa on taivasmaisemia ja pilvimuodostelmia. Taivaalle katseleminen on kollektiivinen harrastus kaikkialla maailmassa. Taivaasta puhutaan ikäänkuin elävänä ja tuntevana olentona, kuten ”taivas itkee”, ”taivas raivoaa”, ”taivas aukeaa”. Tapahtumat taivaalla toimivatkin kokijan tunnetilojen tulkkeina. Näin pilvikuvien avulla voi avata tilaa tunteille ja tuntemuksille.

Alttarin sininen taivas rinnastuu vapauteen ja avaraan psyykkiseen tilaan. Alttarimaalauksen kohdalla voisi ajatella makaavansa kesäniityllä ja antavansa ajan ja pilvien kulkea. Hetkenä, jolloin voi vain olla.

Maalauksen sinitaivas voi toimia myös katoavaisuuden ilmentymänä. Pilvet uivat näkökenttään, haihtuvat ja alkavat taas kasautua. Taivas on se kuva, joka on jokaisen yläpuolella silloin, kun elämä on loppunut ja ihminen on haudattu.

Alttarimaalaus koostuu sinisestä korokeosasta, johon maalaus on upotettu. Kehys on viittaus vanhoihin puisiin alttarimaalauksiin, joissa maalauksen kaareva yläreuna on kuvannut taivaankaarta. Kehyksen keskustassa on aukko 43 cm x 99 cm kokoiselle pilvimaalaukselle. Pilvimaalaus on toteutettu pigmenttivärein silkille.

Hiljaisen tilan eteisaulassa on kolmen pienen pilvimaalauksen sarja. Maalaukset ovat kooltaan a´26 cm x 42 cm. Maalaukset johdattavat tilaan ja hyvästelevät tilasta lähtijän. Maalausten sarja on upotettu eteisaulan seinäpintaan kuten edellä selostettu alttarimaalauskin.

Maalaukset on toteutettu pigmenttivärein silkille.

Teoksen on  tilannut Helsingin Taidemuseo prosenttihankkeena ja se on julkistettu 5.5.2010 Kontulassa, Helsingissä.