Päätelmiä teos muodostuu kasvavasta sarjasta mietelauseita. Päätelmiä-sarjan ilmaan kirjotut mietelauseet ovat nykyversio vanhoille huoneentauluille, joita on pidetty kotien seinällä. Vanhemmissa huoneentauluissa on muistutettu mm. oman kodin arvosta, Jumalasta ja isänmaasta. Niiden arvomaailma on kummunnut vakauttamisesta, pysyvyydestä sekä yhtenäiskulttuurista.

Kirjomani mietelauseet ovat uudelleen mietittyjä siten, että maailman pirstaloituessa yksilöllisemmäksi, on vastaukset arjen haasteisiin myös keksittävä itse. Koska arvomaailmoja ja elämäntapoja on monia, toivon mietelauseideni voivan auttaa kysymysten ratkaisemisessa tai toteamuksen muodossa oivaltamaan, miksi tilanne on mikä on. Usein on niin, että vastauksia joutuu hakemaan. Totuudet voivat olla veteen piirrettyjä viivoja ja vastaukset roikkua toteamuksina ilmassa.

Tavoittelen kirjotuilla ajatuksilla lohdutusta, rohkaisua ja iloa kokijan elämään. Toivon, että mietelauseeni voivat auttaa vahvistamaan hentoja, syntyviä uusia ajatuksia. Niiden on siis tarkoitus auttaa asioiden hahmottamisessa pikemminkin kuin tarjota valmiita vastauksia.

Teososia on ollut esillä mm.

BELA Biennial of European and Latin American Contemporary Art/Rio de Janeiro/2024, Forssa Textile week/2023, AVA-galleria, Kaapelitehdas/Helsinki/2023.

Kaikesta huolimatta, 2022. Materiaalit: hävikkimateriaalit, polyamidi, kulta 18K Tekniikka: digitaalinen kirjonta, kollaasi, värjäys Koko (lks): 35 cm x 45 cm x 5 cm

 

 

Antaa sielun rehottaa, 2022 Materiaalit: hävikkimateriaalit, uv-langat, polyamidi, kulta 18K Tekniikka: digitaalinen kirjonta, kollaasi Koko (lks): 40 cm x 52 cm x 5 cm

 

Joo ihan kunnoss, 2022 Materiaalit: hävikkimateriaalit, uv-langat, kulta Tekniikka: digitaalinen kirjonta, kollaasi Koko (lks): 40 cm x 62 cm x 5 cm

 

Varaudun parhaimpaan, 2023. Materiaalit: silkki, kulta 18K, polyamidi. Tekniikka: digitaalinen konekirjonta, käsinkirjonta.