Kulkuja ja seikkoja -teos on tehty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian neuvottelu- ja harjoittelutilaan. Tila sijaitsee Musiikkitalossa, Helsingissä. Teoksen tilaaja on Valtion taideteostoimikunta.

Kulkuja ja seikkoja –teoksen lähtökohdaksi muodostui ajatus tilanteesta, jossa on syntymässä jotakin uutta. Heitetään ilmaan ajatuksia, toiveita, pelkoja tai muita huomioon otettavia seikkoja. Pikkuhiljaa ajatukset alkavat jäsentyä. Kuljetaan yhdessä kohti uutta. Tuo uusi voisi olla esimerkiksi musiikillinen tulkinta tai neuvottelun tulos. Kulkuja voi viitata vaikka ajatuksen tai konkreettisesti sävellyksen kulkuun. Villatupsujen viimeistelemätön ja vallaton olemus, kuten ryppäästä erottuva yksittäinen roikkuva langanpätkä, kertoo omalla tavallaan keskeneräisyydestä ja meneillään olevasta prosessista. Pehmeät ja värikkäät materiaalit sekä tukevat tilan akustiikkaa että luovat lämpöä ja positiivista tunnelmaa ympärilleen.

Tekstiiliteoksessa on kyse villaryijyn uudelleen tulkinnasta. Teos muodostuu 20 värikkäästä villatupsuryppäästä, jotka on kiinnitetty suoraan neuvottelu- ja harjoittelukäytössä olevan tilan seinälle. Materiaalina teoksessa on käytetty suomalaista 100 % villalankaa ja pohjamateriaalina teollista huopalevyä. Värjäsin oman värimalliston teosta varten. Kolmiulotteiset väriryppäät sijoittuvat vapaasti seinälle. Teos alkaa noin 80 cm lattian pinnasta ja ulottuu kolmen metrin korkeuteen.  Leveyttä teoksella on kuusi metriä. Yksittäisten villatupsusaarekkeiden syvyys vaihtelee viidestä sentistä kahteentoista senttiin.

Teos on julkistettu 29.1.2019 Helsingissä.