Työn ideana on tuoda esiin naisten unelmia. Idean syntyyn vaikutti työn tuleva sijoituspaikka. Sijoituspaikka oli Kankaanpäässä, joka on kuuluisa korkeista työttömyysluvuistaan ja kaupungissa tuntui masentuneisuus.
Tämän hetken maailman menossa tuntuu siltä, että unelmat jäävät tulostavoitteiden ja tehokkuusvaatimusten jalkoihin. Ikäänkuin elämää loisivat raha ja talouselämä eivätkä ihmiset. Vaikka juuri nyt, kun Suomessa ei taloudellista hätää ole, luulisi, että yhteiskunnassa olisi varaa ja aikaa kehittää sosiaalista ja inhimillistä ulottuvuutta ihmisten unelmien mukaisiksi. Samaa kovaa maailmaa edustavat median toitottamat stereotyyppiset mielikuvat unelmista, joissa elämän sisältö muodostuu golfista, seksistä ja ostovoimasta. Kuitenkin tavallisten ihmisten tavalliset unelmat ovat jotakin ihan muuta: aikaa, vireät aivot, itseluottamusta, valoa, saada nukkua tarpeeksi, kesämökki, saada lapsia, rakkautta jne.
Valitsin työnmateriaaliksi sukkahousut, sillä ne viittaavat naisen maailmaan ja samalla niissä on tiettyä humoristisuutta. Sukkahousuja on sarjassa 51 kpl, sillä Suomessa on naisia väestöstä 51%.
Lähetin kaikille tutuille naisille tekstiviestin, jossa kysyin heidän unelmistaan. Ajattelin, että vastaukset tulevat heti takaisin, mutta kävikin niin, että moni soitti ja ilmoitti haluavansa vastata kirjallisesti. Unelmakirjeissään vastaajat paljastivat hyvin henkilökohtaisia ja hauraita, huolella vaalittuja unelmiaan.
Sarjan väritykseen hain idean ruusukaupasta, josta valitsin kauneimman ruusun. Minulle tärkeää on ajatus ruususta ihmisen ominaisuuksia symbolina. Ruusulla on ilmaistu: kauneutta, rohkeutta, voimaa, hellyyttä mutta myös kykyä säilyttää salaisuuksia ja puhua pinnan alla vaikuttavista asioista (sub rosa).
Hain ruusun värisävyn oikeaa reseptiä noin 30 sävyn koevärjäyksellä. Värisävystä reseptoin vaalenevat sävyt. Sarja on toteutettu kappalevärjäämällä reaktiovärein.
Naisten unelmia olen silkkipainanut kultapigmenttivärillä sukkahousuihin: lapsi, väitöskirja, itseluottamusta, mökki, kuulua johonkin, mielenrauhaa, kasvimaa, valoa, aikaa jne.
Käytin itse ja pyysin joitakin tuttujani käyttämään valmiita, värjättyjä sukkahousuja, jotta niihin jäisi ihmisen jälki ja muoto.
Työ oli esillä Kankaanpään Taidekehä 2002 ympäristötaidenäyttelyssä 4.7-4.9.2002.