Sarja ”itsestään pystyssä pysyviä omakuvia” on tehty minitekstiilin formaattiin 20cm x 20cm x 20cm. Työt muodostuvat readymade lakanakangasnauhasta, jota jokaisessa työssä on 60 metriä eli vanhan kangaspakan mitan mukainen määrä.

Työt ovat eräänlaisia materiaalikasaumia eivät kiinteitä esineitä. Töiden ideana on jatkuvan muutoksen mahdollisuus, joka ei kunnioita ulkoapäin asetettuja rajoitteita. Näyttelytilanteessa saattaa käydä niin, että työ tulee tönäistyksi ja työn muoto purkautuu. Uusi muoto on työn uusi muoto, kunnes jälleen tapahtuu jotain ja työ muuttuu. Purkautuessaan työ rikkoo minitekstiilin formaatin ja valitsee itse uuden olemuksensa.

Töissä materiaaleina ovat mm. lakanakangas, väri, sokeri ja valo. Käyttämäni materiaalin muokkaustekniikat ovat tuttuja naisten perinteisistä kotitaloustöistä esim. silittäminen, viikkaaminen, tärkkääminen jne.

Tein minitekstiilit Rauman Pitsiviikoilla järjestettyyn kutsunayttelyyn kesällä 2000. Myöhemmin osa 3 jurytettiin mukaan kansainväliseen Mildred Constatinin (MOMA) kuratoimaan minitekstiilinäyttelyyn. Näyttely oli Jack Lenor Larsenin juhlanäyttely ja kokonaisuus oli esillä 2002-03 New Yorkissa, Chigagossa ja Tokiossa.